Pheromonal influences on sociosexual behaviour in men (Arch Sex Behav, 27 (1998), pp. 1–13)

De wetenschappers die dit artikel hebben geschreven hebben onderzocht of mannelijke feromomen ook daadwerkelijk leiden to meer seksuele contacten. Zij hebben een test groep  (38 mannen tussen de 26 en 42) zes weken geobserveerd. De groep werd opgesplitst in een groep die feromonen dagelijks gebruikten, en een groep die een placebo kregen. De groep mannen die feromonen gebruikten hadden een significante verhoging in het aantal seksuele handelingen met een vrouwelijke partner.

 

Evidence that androstadienone, a putative human chemosignal, modulates women’s attributions of men’s attractiveness (Hormones and Behavior Volume 54, Issue 5, November 2008, Pages 597-601)

De wetenschappers die dit artikel hebben gepubliceerd hebben een onderzoek gedaan naar het effect van androstadienon tijdens een speed-dating event. In deze omgeving werden mannen en vrouwen achter elkaar kort aan elkaar voorgesteld. De vrouwen vonden de mannen aantrekkelijker als ze aan het androstadienon waren blootgesteld. Dit onderzoek toont aan dat androstadienon een positief effect heeft op de mannelijke aantrekkingskracht.

 

Effect of putative male pheromones on female ratings of male attractiveness: Influence of oral contraceptives and the menstrual cycle (Neuroendocrinology Letters 2002) 

Deze onderzoekers hebben een studie gedaan naar het effect wat feromonen hebben op aantrekkelijkheid van mannen. Dit hebben ze gedaan door vrouwen naar foto’s van mannen te laten kijken. De foto’s van mannen werden significant hoger gewaardeerd op aantrekkelijkheid als de vrouwen waren blootgesteld aan de feromonen. 

 

Pheromonal influences on sociosexual behavior in young women (Physiology & Behavior 75 (2002) 367– 375)

In deze studie werd gekeken naar de invloed van vrouwelijke feromonen op de seksuele activiteit van vrouwen. De groep van 26 vrouwen werd opgesplits in een groep die iedere dag vrouwelijke feromonen gebruikten, en een groep die een placebo kregen. De vrouwen rapporteerden gedurende 6 weken hun seksuele activiteit. De groep die iedere dag de feromonen gebruikte hadden significant meer seksuele activiteiten dan de controle groep.

 

Human Pheromones: Integrating Neuroendocrinology and Ethology (Neuroendocrinology Letters 2001)

Dit artikel geeft een goed overzicht van verschillende studies en conclusies op het gebied van feromonen. Zelf zeggen zij: "Human life and interactions are influenced by pheromones whether or not affect or effect are part of our consciousness." Dit toont aan dat we er niet altijd van bewust zijn wat feromonen met ons doen, maar ze beinvloeden ons wel degelijk.

 

Human pheromones and sexual attraction (European Journal of Obstetrics & Gynecology and Reproductive Biology, Volume 118, Issue 2 , Pages 135-142, 1 February 2005)

Ook deze auteurs geven een goed overzicht van de effecten van feromonen op het sexuele gedrag van de mens. Hun conclusive is onontkomelijk: "Human sociosexual interactions are influenced by pheromones, even if they cannot be detected consciously."

Copyright 2024 PheroLabs.nl - Powered by Lightspeed
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »